HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.07.04. 22:12 Csapó Laci

A csodára nem elég várni, tenni is kell érte...

Kialakult az elődöntők párosítása. Az egyenes kieséses szakaszban ennek a csapatnak a legjobb a mérlege. Két meccsen nyolcat lőtt, és csak egyet kapott. Ellenfelei Anglia, és Argentína voltak! Micsoda nevek! De melyik válogatott tudja ezt a két együttest négy-négy találattal a földbe döngölni? A válasz most már pofonegyszerű: Németország! De gondolta volna ezt bárki pár héttel ezelőtt???

Németország – Argentína. Tudtuk nem lesz könnyű a dél-amerikai továbbjutás, ám abszolválható. Az „isten keze” által vezérelt együttes, eddig remekelt a tornán. Bár sejtettük a Demichelis, Burdisso kettős nem a világ legjobb belsővédő párosa. De erre semmiképp sem számítottunk. A csodacsapat már a harmadik percben jelezte, süllyed az argentin armada... Schweinsteiger beadását mesterien stukkolta a hálóba Müller, és máris egy null. Ezek ott folytatják, ahol az angolok ellen abbahagyták? - mondogathatták milliók, a képernyők előtt ülve. És igen. Németország megtalálta a fiatal tehetségeket, akiket olyan rutinos játékosok segítenek, akik itt villognak, a bajnokságban meg csupán padoznak. Előbbiek: Müller, Özil, Neuer, Khedira és még sorolhatnánk,  utóbbiak: Klose és Podolski. Eddig minden vébének esélyesként vágott neki a Nationalelf, most nem. De szépen, a fű alatt, megaláznak mindenkit... Az argentinok csak kergették a labdát, esélyük nem volt, még a tizenhatoson belülre keveredni sem. A második félidő, maga volt az eufória az európaiak számára. A német fanatikusok a meccs után azt mondták, ez több volt, mint a leghatalmasabb orgazmus, amit valaha átéltek. A csúcsra, Friedrich szerencsés és Klose két iskolába illő találatával érhettek fel. Ugyanúgy, mint az angolok ellen. Amikor kitámadott az ellenfél, mesteri kontrákból indulva, a földbe tiporták az argentin álmokat. Maradona már minden bizonnyal tudja ki az a Müller (féléve még azt hitte, ő a vizesfiú). Most egy életre megtanulta a nevét... Az övé pedig lehet hamarosan feledésbe merül, hiszen ilyen lélektelen futball után, könnyedén a pad alá eshet. És meddig jut Németország? Az elődöntőben a spanyolok jönnek, akik jók, de ezek a fiatalok éhesek és nem csak álmodnak a csodáról, hanem tesznek is érte, hogy valóra váljon. Annál nagyobb elismerés nem érhet egy együttest, ha legnagyobb riválisai csupán szuperlatívuszokban tudnak szólni róla. Esélyek ide vagy oda: a csoda szerdán folytatódhat...

Spanyolország – Paraguay. A kontinens legjobb csapata van a pályán? - elmélkedtünk sokan magunkban. Igen. Ha ők a jók, akkor a németek??? Egy biztos a regnáló Európa bajnok ezen az estén, hatalmas csalódást okozott. Bár, ha azt nézzük, hogy a szintén esélyes Brazília és Argentína milyen könnyedén hullott ki, akkor az is csodaszámba megy, hogy egyáltalán talpon maradtak a derék spanyolok. Egy ritka unalmas első félidő után, a második felvonás már jobban sikerült. Két percen belül három tizenegyest láthattunk, amiből egy ment be csupán, de az eredmény továbbra is nulla nulla volt. Cardozo hibázott paraguayi oldalon, Xabi Alonso viszont betalált. Elsőre. Mert a játékvezető újra rúgatta, a belépő társak miatt és ekkor már Alonso is vétett. Ha ezekből sincs gól, akkor itt nem lesz akkor sem, ha egy hétig folyik a csata. - bizonyára ehhez hasonló gondolat, nem egy emberen átfutott. Hogy ne így legyen, arról ismét (ki más) David Villa gondoskodott. Mikor szinte elkönyveltük a hosszabbítást, jött a menetrendszerű gólja. Előbb Pedro lőtt kapufát, a lepattanó Villa elé került, aki egyből lőtt, és a mindkét kapufát érintő labda, ezúttal a hálóba pattant. A dél-amerikaiak ezután hiába próbálkoztak, gólt nem lőttek. Így egy gyenge meccsen (vagy csak a németek tették magasra a lécet?) elődöntőbe jutott Spanyolország, ahol Németországgal találkozik majd. Az is egy emlékezetes összecsapás lesz, de a tegnapi két párbajra visszaemlékezve, nem feltétlen a hispánok miatt... Könnyen lehet, hogy a fiatal német együttes meglepi őket, és ha négyet nem is kapnak, de csak a bronzért csatázhatnak majd... Hogy így lesz-e? Hamarosan kiderül. Annyi szent: én sosem szerettem a német focit, de ez a mostani válogatott, minden tiszteletemet kivívta és elkezdtem szívből szurkolni azért, hogy a legjobb nyerje a vébét. Az pedig egyelőre Németország!

Csapó László   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr452129597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása