HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.07.02. 13:45 Csapó Laci

Gólvadászok!

Ki lesz a vb gólkirálya? Nehéz kérdés, mert még sokan pályáznak rá reális eséllyel! Mi alapján születik meg a győztes, ha többen ugyanannyi találattal állnak? Először a több gólpassz lehet a nyerő, viszont ha ez sem dönt, akkor azé lesz az aranycipő, aki kevesebb időt töltött a pályán. Na de nézzük a legfőbb esélyeseket!

Egyelőre David Villa vezet. Ugyan hárman állnak négy góllal, de ő már egy asszisztot is jegyez, így jelenleg megelőzi a többieket. Paraguay ellen pedig jó eséllyel pályázik arra, hogy akár növelje előnyét, ellenfeleivel szemben.

A második helyen holtverseny van, Robert Vittek és Gonzalo Higuain között. A szlovák játékos tovább nem gyarapíthatja pontjait, hiszen csapata már kiesett. Az argentinnak viszont még jó esélye van arra, hogy előrébb lépjen, mert ha Lionel Messi továbbra is jobbnál jobb labdákkal tömi majd, abból egyet-kettőt gólra válthat.

A három találatosok közül a legelőkelőbb helyen Thomas Müller, a német csodagyerek áll. Három góllal és ugyanennyi gólpasszal, a kanadai táblázatot vezeti, és amennyiben betalál Argentínának, még akár a gólvadászok versenyének élére is állhat. Egy biztos, ha holtverseny lesz a végén, az ő három asszisztja még sokat érhet.

Esélyes lehet még Luis Suarez, az Ajax és Uruguay üdvöskéje, aki három találata mellett, egy gólt érő passzal is rendelkezik, így ha kijön a lépés neki Ghána ellen, akár előrébb is kerülhet.

Szintén három gólos még a versenyben lévők közül, a brazil Luis Fabiano és a ghánai Asamoah Gyan. Érdemes rájuk odafigyelni, mert kegyetlen ítélet végrehajtó mindkettő. Ha engedik őket lőni, azt gólokkal bosszulják meg. Talán még a végelszámolásba is beleszólhatnak.

Érdekesség, hogy az eddig lejátszott 56 mérkőzésen, mindössze egy mesterhármas született: még a csoportkörben Gonzalo Higuain érte el Dél-Korea ellen. Duplázás sem sok volt, szám szerint nyolc: Diego Forlán (Uruguay – Dél-Afrika 3-0), Luis Fabiano (Brazília – Elefántcsontpart 3-1), Tiago (Portugália – Észak-Korea 7-0), David Villa (Spanyolország – Honduras 2-0), Robert Vittek (Szlovákia – Olaszország 3-2), Luis Suarez (Uruguay – Dél-Korea 2-1), Thomas Müller (Németország – Anglia 4-1), Carlos Tevez (Argentína – Mexikó 3-1).

 

Lassan bele kell húzniuk a srácoknak, mert még nincs sok gól, és már nincs sok meccs hátra. Reméljük lesz valaki aki megkezdi a gólgyártást, hiszen a legjobb játékost is meg kell választani valami alapján... Talán már délután beindulnak...

Csapó László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr982125260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása