HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.07.18. 14:44 Csapó Laci

Magyarok a nagy lehetőség kapujában...

Pang a futballélet... Vége a vébének, érdektelen edzőmeccseket játszanak csupán a csapatok. Az még hagyján, hogy nálunk nem repkednek a „nagy nevek”, de külföldön se. Pedig lassan indul a következő szezon. Magyar szempontból az átigazolási időszak eddigi legnagyobb győztese, talán Szabics Imre lehet...

Igen Szabics Imre. Az az örök ígéret, aki a kilencvenes évek legvégén robbant be a honi futball világába. Egy jó „Fradis szezon” végén, elvitte az osztrák Sturm Graz. Nehezen, de beindult a karrierje és négy év után a német Stuttgarthoz igazolt. A BL-ben többek közt a Manchester United kapuját is bevette. Már-már megismerték, sőt elismerték tudását szerte Európában. Ám jó magyar szokás szerint, ekkor jött egy fránya térdsérülés, és Szabics eltűnt a süllyesztőben... A Köln és a Mainz után, az Augsburghoz szerződött. Itt már hiába volt rendben, többnyire AirSanyi (Torghelle) cseréje volt csupán. A nyár elején gondolt egy nagyot, majd úgy döntött mindent az alapoktól kezd. Elfogadta a hívást és újra a Sturm kötelékébe állt. Sokan nevettek rajta: ez jelenti pályafutása végét. Ismét egy nagy ígéretnek induló játékost veszít a szerény magyar futball. A mostanra már 30 felé közeledő támadó, rögvest a szombati nyitó fordulóban rácáfolt a vészmadarakra. A Ried elleni bajnoki rajton kettőt vágott és jelezte visszatért. Szükség lenne egy jó Szabicsra a válogatottban is. Reméljük a formája állandósul.

Na de nézzünk szét másfelé is. Itt van rögtön Filkor Attila. A semmiből induló srác, pillanatok alatt a média bálványává vált, mikor 2006 nyarán leszerződtette az olasz, Internazionale. Szegénynek nem jött ki a lépés, a nagy csapatban mindössze két kupa meccsen játszott, majd jött a kölcsönadások kora. Grosseto, Sassuolo, Gallipoli mind hatalmas nevek... És ezeknél az együtteseknél is többnyire csak a kispad jutott neki. Utoljára 2010 januárjában hallottunk róla, mikor a Fradi akarta hazahozni. Nem jött össze. Na de most! Újabb lehetőséget kapott a sorstól, hiszen az AC Milan igazolta le. Természetesen a Primavera együttesbe, de ha jól teljesít, talán ezúttal többre viheti. Azonban ő is tisztában van azzal, ez az utolsó esélye a kitörésre...

És a végén ejtsünk szót arról a fiatalról, aki egyelőre úgy néz ki, még befuthat. Futács Márkó. A rendkívül jó felépítésű Futács, 2009 óta a Werder amatőrben szenved hétről hétre. Ám a nyáron bizonyíthat, mert a felkészülés során játszhat a nagyok között. Sőt nem is akárhogy: 2 meccsen három gólt termelt idáig. Ha erre nem figyel fel Thomas Schafer, akkor semmire. A mi fiúnk alaposan kitesz magáért, előtte valóban nagy karrier áll.

Hozzá hasonlóan sokra viheti Koman Vladimir, Németh Krisztián vagy Gulácsi Péter. Róluk jelenleg nem pletykálnak komolyan, pedig egy erős bajnokság középcsapatához kerülve, akár még nagyot is durranthatnának!

Úgy, mint Szalai Ádám, aki már végleg a Mainzé, és a hírek szerint a klub első számú támadójaként kezdi meg a 2010-11-es idényt...

Csapó László

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr742158813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kacsa232 2010.07.19. 16:40:47

Szabics reméljük összekapja magát,és akkor valszeg vissza is hívják a válogatottba. Sokkal többe nézem,mint pl Priskint.
A Filkor gyerek +szerintem elásta magát a milánnál. Belelépett még egyszer ugyanabba a folyóba,amibe az internél is.
Majd küldözgetik kölcsönbe vagy a 2.csapatnál fog alibizni.
Szalainak pedig itt lesz az alkalom,hogy bizonyítson,ha tényleg jó focista,akkor élni fog a lehetőséggel,ha pedig nem,akkor nem is kár érte...
süti beállítások módosítása