HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.06.30. 19:00 Csapó Laci

Esélylatolgatás!?

Véget értek a nyolcaddöntők, most már csak a világ nyolc legjobb (?) együttese maradt talpon. De vajon kik kerülnek a négy közé? Ki kivel játszik? Mi lesz a döntő? Sok kérdés maradt még nyitva. Nézzük a párosításokat és az esélyeket.... Na ki lesz a befutó?

Hollandia – Brazília összecsapással kezdődik a negyeddöntők sorozata. Most akár mondhatnánk, hogy előre hozott döntő, hisz a két válogatott eddig szépen, pontosan, gólveszélyesen játszott. Teli egyéniségekkel mindkét oldal, elég csak: Robbenre, Kuytre, Sneijderre, vagy a másik együttesben Robinhóra, Luis Fabianóra, Kakára gondolni. Mind-mind olyan nevek, akik egymaguk is képesek továbblőni csapatukat. Azt már nem merem kikiáltani, hogy jó meccs lesz, mert eddig mindig bebuktam vele, ám, hogy élvezetes, minden nagyobb lelkiismeret-furdalás nélkül igen. Ki jut tovább? Szerintem a kiélezett helyzetekben megszerzett több rutin miatt Brazília.

Uruguay – Ghána. Na itt se könnyű a szitu. Két olyan együttes, amely teljesen más futballkultúrával rendelkezik, más stílusúak. Egy közös van bennük csupán: senki nem várta őket a nyolc közé. Uruguaynak vannak egyéniségei Forlán és Suarez révén, Ghána a csapategységben és talán Gyanban bízhat. Mindkét csapat játssza a focit, egy-egy trükkért nem kell a szomszédba menniük, ráadásul, ha kell fegyelmezetten visszazárnak. Ami döntő lehet: ki rúgja az első gólt? Ez az, hogy ki? Szerintem Gyan. Egyelőre nálam érik egy Brazília – Ghána elődöntő.

Argentína – Németország. Az argentinok annak ellenére, hogy Messi nem lövi a gólokat, parádésak. Ott van Tevez, Higuain, a „kicsi” meg derekasan kiszolgálja őket. A németek amilyen jól kezdtek, pont annyira vettek vissza, bár az angolok ellen (ha volt is egy meg nem adott góljuk a szigetországiaknak) újra sziporkáztak. Az argentin „isten”, Maradona képes lesz-e együttesét az összerogyásig küzdő németek ellen győzelemre vezetni? Érdekes lesz annyi fix, mert Németoszág, tudjuk jól: igazi „tornacsapat”, sztárjai pihentebbek, mivel a klubjaikban csak padoznak. A nagyobb játéktudás (és mert szeretem a szép focit) miatt, én Argentínát látom esélyesebbnek.

Spanyolország – Paraguay. Az EB címvédő egyre és egyre jobb, a paraguayiak amolyan „olasz módra” jutottak eddig. Az az semmit nem csinálnak, de mindig nyernek, ha másként nem, hát büntetőkkel. A spanyoloknak fekszik majd a stílusok, mehetnek a zsugák, Villa villoghat. A gólkirályi címre hajtó új-Barcás mesterhármassal küldi haza a csatár csillagokban hiányt nem szenvedő, bár korántsem remeklő dél-amerikaiakat... Hiába nem rosszak, ha már az olaszokat említettem, hasonló körülmények között esnek ki, kevés helyzet, gyámoltalan futball... Érik a spanyol – argentin elődöntő. Ajjaj mi lesz itt a végén? Kár volt írni róla, mert már most beleborzongok ezekbe a párosításokba. Csupán egy kérésem lenne: játsszátok a focit srácok!!! Mi meg élvezzük majd a látványt...

Csapó László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr222121430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása