HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.06.27. 19:06 Csapó Laci

A nyolcaddöntők eddigi legnagyobb győztese: Kassai Viktor

Elkezdődött a kieséses szakasz! Végre láttunk egy kis focit. Parádés trükkök, hajtós, remek meccsek, gólok, öröm és dráma... Ez az igazi futball. Vagy mondjuk úgy: eddig elfogyasztottuk az előételt, most elénk rakták a főfogást. Minden bizonnyal megnyaljuk majd mind a tíz ujjunkat...

Uruguay – Dél-Korea. Előzetesen annyit tudtunk, hogy Uruguay még nem kapott gólt a tornán, Dél-Korea meccsein pedig a legtöbb találat született ezidáig. Már csak ez a kis statisztika is pikáns találkozót ígért, hát még az, hogy Uruguay negyven év után szeretett volna a nyolc közé jutni. Ellenfele viszont bizonyítani akarta, nyolc éve sem véletlen masírozott sokáig. Uruguay masszív védelemmel és könyörtelen támadókkal, Dél-Korea rendkívül fegyelmezett együttessel rendelkezik. Sokan mondták, ha Suarez tudja hozni az Ajaxban mutatott formáját, azaz felnő Forlánhoz, akkor sokáig juthatnak. Nos, nyolc perc alatt jelezte, összekapta magát. Forlán gyengécskének tűnő beívelését mindenki elnézte, élen a kapussal, amit Suarez köszönt szépen és a hálóba passzolt. Ezután azonban visszaálltak a dél-amerikaiak és várták a meccs végét. Kissé korán... Az ázsiaiak rohamoztak bőszen, ám kevés sikerrel. A másik oldal gyors kontrákra apellált, amiből egy meg nem adott büntetőt és egy tévesen (lesen) megállított akciót könyvelhettünk el. A 68. percben a védelem tétovaságát Li Csung Jong használta ki, egy fejessel. A bekapott góltól varázsütésre tértek magukhoz az uruk. Nem sokkal a lefújás előtt Suárez parádés mozdulattal tekert a hosszú sarokba. 2-1-el Uruguay az első, aki kvalifikálta magát a nyolc közé, és ezzel negyvenéves átkot tört meg. A dél-koreaiak rendkívül szimpatikusan játszottak, de ellenfelük joggal nyert. Bizonyították jobb csapat, ám ezt a későbbiekben még tudatosítaniuk kell ellenfeleikben is...

Ghána – USA. Afrika egyetlen állva maradt nemzete történelmet kívánt írni. Négy éve a nyolcaddöntőig jutottak, most ezt akarták felülmúlni. Az amerikaiak pedig egyenesen kijelentették, nekik a vb arany megszerzése a céljuk. Ennek megfelelően mindketten nyitottan, támadólag léptek fel. Még öt perc sem telt el, mikor Boateng egy labdaszerzés után megindult a kapu felé. Majd 17 méterről senkitől sem zavartatva a jobb alsó sarokba lőtt. A gyors gól után sem állt vissza bekkelni Ghána, hisz tudták nekik az építés, nem a rombolás a fő erényük. Ettől függetlenül sokszor próbálkozott az USA, de hosszú ideig eredménytelenül. A 62. percben aztán csak megszületett az egyenlítés. Dempsey-t lökték fel a tizenhatoson belül, amiért Kassai Viktor jogosan, büntetőt adott. Donovan kegyetlen ítélet végrehajtónak bizonyult. A rendes játékidőben nem bírtak egymással a felek. A hosszabbításban ismét az afrikaiak voltak kezdeményezőbbek. A 93. percben Gyan ragasztott hatalmas találatot a léc alá. Több gól azonban már nem esett! Afrika egyetlen állva maradt csapata már a nyolc között! Abszolút egyenrangú ellenfelek küzdelméből ezúttal Ghána jött ki jobban. Ami biztos, 10 meccsből, ötször az egyik, ötször a másik nyerne. Szurkolói szempontból, egyetlen előnye Gyanéknak, hogy szebben fociznak, mint az amerikaiak, így tetszetős játékban nem lesz hiány később sem. A negyeddöntőben: Uruguay – Ghána!

Ami ehhez a naphoz tartozik még: Kassai Viktor harmadik meccsét vezette a tornán és ezúttal is remekül vezényelt. Észrevétlen maradt, a kritikus pillanatokban rendre jól döntött. A többi játékvezető teljesítményét elnézve, nem kizárt, hogy a magyar bírói hármasnak lesz még munkája következő két hétben... Mi itthonról drukkolunk nekik!

Csapó László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr172114083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása