HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.06.26. 14:02 Csapó Laci

Meglepetés, hogy nem volt meglepetés

Pénteken véget ért a csoportkör. Az utolsó napon az volt a meglepetés, hogy nem született meglepetés. Ha csak azt nem soroljuk oda, hogy a „meseszép” futballt játszó svájciakat nem csodálhatjuk tovább. Papírforma eredmények, papírforma továbbjutókkal. Jöhetnek a nyolcaddöntők!

Észak-Korea – Elefántcsontpart. Akkor léphetett volna a következő körbe az afrikai együttes, ha nagyon kitömik Koreát és Portugália kikap. Ennek megfelelően kezdtek. Szétzilálták az ázsiai védelmet, így már 20 perc után két gól volt az előnyük. De ekkor megtört valami bennük, valószínűleg megtudták, hogy a másik meccsen nem nagyon akar nyerni egyik együttes sem. Úgy nézett ki, elment az egésztől a kedvük. A végén azért lőttek még egyet és 3-0-val sikerült búcsúzniuk a vébétől. A megítélésük, amit az előző meccsen leromboltak durva játékukkal, most egy picit javult. A következő tornán talán nem kerülnek „halálcsoportba” és lesz esélyük továbbjutni. A koreaiak joggal pályáznak a viadal legszimpatikusabb csapata címére, ám az otthoni fogadtatás nem lesz ilyen kedves számukra. Ha szerencséjük van, megússzák a munkatábort...

Brazília – Portugália. Mikor ezt a mérkőzést vívták, még nem lehetett tudni, hányadik lesz Spanyolország a csoportjában, így nem volt értelme taktikázni az együtteseknek, hogy ki legyen az első és a második. Pont ezért vártunk sziporkázó meccset a két „játszó” nemzeti tizenegytől. Ehhez képest, az egyetlen feljegyezhető történés, hogy negyvenöt perc alatt sikerült hét sárga lapot begyűjteni a nagy sztároknak. Focit azonban nem láttunk. Sovány kis 0-0-nak tapsikolhatott a nagyérdemű, már amennyire volt kedvük ehhez. Mindkét válogatott a 16 közé került, de ott már ennél komolyabb produkcióra lesz szükség, mert mind Portugália, mind Brazília könnyedén megfázhat, a hűvös dél-afrikai télben...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svájc – Honduras. Na most aztán fel volt adva a lecke az európai válogatottnak. Ahhoz, hogy továbbjussanak, gólt, gólokat kellett volna szerezniük. Ám mint tudjuk, ez nehezen megy nekik. Ezúttal nem is jött össze, pedig önmagukhoz képest, vagy a tőlük megszokottól eltérően, egész sokat voltak az ellenfél térfelén. De a végeredmény 0-0 lett, amivel Svájc is elköszönt a tornától. Honduras pedig lassan tényleg megtanul focizni, mert noha nem ösztönös tehetségek, de amit meg lehet tanulni erről a sportágról, azt megteszik. Mi magyarok is tanulhatnánk tőlük....

Spanyolország – Chile. Látszott, hogy nagy a tét. Nem ment a spanyoloknak a rövid passzos játék, hosszú indításokkal operáltak, sokáig eredménytelenül, sőt! Chile volt a veszélyesebb, ám Villa parádés meglátása nyomán, a 24. percben vezetést szerzett a spanyol armada. Nem sokkal később megduplázta az előnyt Iniesta, ráadásul a játékvezető, - kissé átgondolatlanul – kiállította, a szabálytalankodó, ám ezt csak véletlenül elkövető, Estradát. A második félidő elején, Millar káprázatos góllal szépített, aztán semmi. A spanyolok a 2-1-el már biztosan a 16 között voltak, míg a chileiek inkább csak imádkoztak, hogy Svájc ne vigyen be találatot. Összejött nekik!

A nyolcaddöntőkben: Spanyolország – Portugália, Brazília – Chile. Sokszor mondtam már, de még mindig így gondolom: A 2010-es dél-afrikai világbajnokság szombaton kezdődik meg, hiszen az egyenes kieséses szakaszban, nem lesznek, nem lehetnek rossz meccsek... Micsoda két hét áll előttünk!!

Csapó László 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr412111518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása