HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.06.29. 13:00 Csapó Laci

Eljött a FUTBALL napja!

Hohóhó, belecsaptak a fiúk hétfőn! Nem volt váratlan, nem volt meglepetés, szigorúan kötelező győzelmek, annak ellenére, hogy a hollandok azért kicsit megszenvedtek a szlovákokkal. De végre egy jó nap, jó meccsekkel, igazi FUTBALLAL, bírói hibák nélkül. És micsoda negyeddöntő lesz a Brazília – Hollandia összecsapás...

Hollandia – Szlovákia. Vittekék, nem sokra vitték, a Robben által meggyújtott bomba hamar robbant és az „Oranje” már a nyolc között van. Jól kezdtek a csapatok, de inkább a szlovákok támadtak, a hollandoknak nem sok babér termett eleinte. Weiss ráförmedhetett együttesére a csoportban mutatott sokszor gyámoltalan játék miatt, hogy meneküljenek a támadásokba, mert különben nagy bajba kerülhetnek. A kiütés elkerüléséért rohamoztak, ám Stekelenburg és védői jó napot fogtak ki. Robben sérüléséből felépülve ismét kezdő volt. A 18. percben az első valamire való helyzetét gólra is váltotta. Egy előre vágott labdára rajtolt a jobb szélen. Ezután a tőle megszokott „robbeni” cselek következtek: befelé indult, két védőt leültett majd középről, nagy erővel, visszalőtte a rövid sarokba. Ismét hátrahúzódott Hollandia, és csak kontra támadásokra apellált. Jók voltak a szlovákok, a tőlük elvárhatónál sokkal többet nyújtottak, de ez is kevés volt. Nem találtak a kapuba, pedig a lehetőségük lett volna rá, nem is egyszer. Ehhez képest a hollandok! A meccs 84. percében újabb kontra és a végén Kuyt passzából, Sneijder talált be. Apró vigasz északi szomszédainknak, a 93. percben gólra váltott Vittek büntető. Küzdöttek becsülettel, vesztett állásban sem adták fel, jó csapatuk van, amit bizonyít, hogy a várt könnyed holland győzelem ezúttal elmaradt. Ettől függetlenül, Robbenék a nyolc között! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brazília – Chile. Papírforma meccs is lehetett volna, de mivel dél-amerikaiak küzdöttek egymással,így ez eleve kizárható volt, hiszen ismerik egymást, mint a tenyerüket. Várható volt az is, hogy Chile visszaáll, és védekezik, majd gyors kontrákból megpróbál gólt lőni. De nem így lett! Mert Chile az első perctől a kapuja elé szegezte a brazilokat, már az ellenfél térfelén visszatámadtak. A sárga-kékek sem maradtak adósak, egy-két remek ellenakcióval teremtettek veszélyt. Gólra egészen a 35. percig kellett várni, ekkor Maicon szögletét, Juan bólintotta a léc alá. Nem sokkal később Kaká zseniális passzát Luis Fabiano váltotta be egy újabb találatra. Már csak ezért az egy támadásért érdemes volt megnézni a meccset (de azért később sem aludtunk el). Az 59. percben Robinho eldöntötte a fontosabb kérdéseket. Ám Chile továbbra is rohamozott, eredménytelenül. Ez a mérkőzés volt eddig a legjobb a tornán: sok passz, helyzetek, cselek, látványos gólok, egyszerűen fantasztikus este volt, annak ellenére, hogy a körmünket nem rágtuk le az izgalomtól, hisz a brazilok gyorsan kivégezték, szimpatikusan küzdő ellenfelüket. A negyeddöntőben Brazília – Hollandia. Egy bizonyos: Dél-Afrikában július másodikán felüti majd a fejét a sárgaláz! Azonban most nem bánná senki, ha el is terjedne...

Csapó László  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr352118398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása