HTML

sport

Csak a foci, foci, foci! Futballimádóknak, -szeretőknek, -kedvelőknek... Annak is aki nem szereti, mert itt majd megkedveli!

Friss topikok

Linkblog

2010.04.05. 15:19 Csapó Laci

Anglia Achilles-ina

Súlyosan megsérült David Beckham! Március 14-én este a Milan-Chievo olasz bajnoki mérkőzésből már nem volt hátra tíz perc sem, mikor az angol középpályás fájdalmas arccal terült el a földön. A milánói San Siro stadionban néma csend lett úrrá, még a lelátókon is. Mindenki döbbenten állt, Nagy-Britannia első számú futballikonja fölött.

Az első diagnózis: Achilles-ín szakadás. Ez minden valószínűség szerint, Beckham világbajnoki részvételébe került. A fedezet Angliában egyedülálló módon már a negyedik vb-jére készült. Az utóbbi két év mellőzése után, mostanra olyan formába lendült, hogy Fabio Capello angol szövetségi kapitány, ismét számolt vele. Ám Beckham pechszériája nem új keletű. Az első, 1998-as megmérettetésén, az argentinok elleni negyeddöntőben kiállították, csapata pedig kiesett. Négy év múlva, hiába épült fel villámgyorsan lábközépcsont-töréséből a viadalra, Brazília kiejtette Angliát, szintén a negyeddöntőben. 2006-ban, Németországban, újra a legjobb nyolc között véreztek el Portugália ellen. Ráadásul sérülése miatt, az elvesztett tizenegyespárbajban részt sem vehetett. A válogatottban hatalmas tiszteletnek örvendő, nagy munkabírású játékos kiesése mindenkit megvisel. Ám furcsa módon, még lehet profitálhat sérüléséből, mind a Milan, mind az angol válogatott, hiszen a társak mostantól ő érte is hajtanak. Azonban David Beckham habitusát ismerve, senki ne vegye életbiztosításnak azt, hogy nem épül fel a dél-afrikai vb-re. Mindennap azért csinálja majd végig a kínzó rehabilitációt, hogy június 12-én a rostenburgi stadionban, az Amerikai Egyesült Államok ellen, a kezdő tizenegy tagjaként hallgathassa végig az angol Himnuszt. Amíg lát erre esélyt, küzdeni fog...

Csapó László

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csakasport.blog.hu/api/trackback/id/tr681896394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása